On-line sledovanie zásielky

04.05.2015 11:08

Vedeli ste, že v dnešnej dobe väčšina dodávateľov dopravných služieb poskytuje cez svoje internetové rozhranie zákazníkom on-line systém sledovania zásielok? Zákazník on-line vidí, kde sa jeho zásielka nachádza, predpokladaný príjazd, kontakt na vodiča,  K nim po vykládke pribudne zákazníkom podpísany dodací list, či faktúra. Všetko archivované a kedykoľvek k dispozícií.

Vodiči majú napr. k dispozícií tablet, ktorým požadované dokumenty skenujú a on-line ukladajú na server. cez tablet prebieha aj komunikácia vodič - dispečer. Okrem toho, fungujú aj SMSky, ktoré systém automaticky odošle zákazníkovi (jeho kontakt musí byť uvedený na objednávke dopravy). V SMS vidí zákazník meno vodiča, jeho mobil, predpokladaný čas dodania, výšku dobierky, možnosti platby, prípadne aj link k údajom o zásielke. Všetko s cieľom uľahčiť komunikáciu medzi vodičom a príjemcom zásielky.

 

Ak Váš dorpavca či špeditér takýto systém neponúka, žiadajte ho. Podstatne zmenšíte telefonovanie na váš zákaznícky servis otázkami, kde je moja zásielka.