Prečo nás v poslednej dobe všetci dodávatelia tlačia do E-mailových faktúr?

10.02.2013 09:34

v poslednej dobe som si všimol, že skoro každý dodávateľ čohokoľvek (telekomunikačné spoločnosti, káblovkári, plynári, elektrikári, vodári...) mi núka posielanie faktur elektronickou formou na e-mail. Poviem si fajn, ešte to obhajujú ekológiou. Aká je však pravda?

 

Prečo nám ale neznížili cenu za služby, ktoré ponúkajú a ktoré platíme? Sme ich verní zákazníci.

 

Ak prijmeme faktúru na e-mail, čo sa stane? Dodávateľ ušetrí na papieri, toneri aj na poštovnom. Nehľadiac na to, že možno ušetrí prácu celého oddelenia. Je treba si uvedomiť, že sa nebavíme o jednotlivcoch, ale o veľkom počte zákazníkov. Ak má napr. hlasový operátor 500 000 platiacich zákazníkov, mesačne im posiela faktúry, stojí ho jedna faktúra 0,30€, celkovo vynaloží iba na faktúry €150 000! A to už je veľmi zaujímavá čiastka. A to je iba jedna firna. 

 

Aký vplyv to má na nás? Väčšima z nás, zákazníkov, ak dostane faktúru e-mailom, vytlačí si ju, uhradí a založí. Teda ekológia? Nie, presun tlače na zákazníka (náklady na papier, tlačiareň, tonery...), šetrenie financií dodávateľa.

 

Preto si myslím, že pokiaľ nám dodávatelia chcú posielať faktúry e-mailom, mali by nám znížiť cenu za platené služby. Šikovne využívajú slovíčka a zákazník súhlasí, veď prečo nie...

Z hladiska logistiky a šetrenia nákladov? Šikovný nápad hodný vysokej odmeny!